Metallsmak i munnen

Idag har vi torsdag. Det är första anmälningsdagen för Hösteterminens kurser. Jag har inte fått något bra svar ännu från min Studievägledare, om de kurser jag vill läsa är relevanta som specialisering. Det är bara att vänta och se.

Idag kommer det inget recept. Kanske till kvällen. Då jag åt rester igår. Den övriga familjen åt korv och makaroner. Jag har däremot någonting annat att skriva om. Jag har en konstig smak i munnen. Läste om att man får/kan få det av LCHF. När kroppen ställer om till Ketos, kan man tydligen bl.a. få de besvären. Metallsmak i munnen. Läste på en annan sida, att andedräkten kan lukta aceton när man är i Ketos.
"Ofta kan omgivningen märka att man har hamnat i ketos genom att man luktar aceton. Man kan även få dålig andedräkt. Dessa besvär försvinner vanligen efter ett par dagar när kroppen har anpassat sig."
Jag upplever det inte som om den där smaken försvinner i munnen. Men jag får väl ge det ett par dagar till. Borstar tänderna oftare än vanligt, bara för att jag själv känner mig lite irriterad på smaken. Den är faktiskt "metallisk". Som om jag skulle suga på en ståltråd eller en sked.

Imorgon är det väg- och mätdag. Känns inte som om det hänt särskilt mycket den gångna veckan. Det jag däremot lagt märke till är att jag börjat få tillbaka formen på min midja, vilket jag ser som positivt. Att den "går in" istället för att vara rak, som den varit nu ett tag. Det är bara vänta tills imorron då måttband och väg kommer fram. Jag har valt att inte väga och mäta mig mer än en gång i veckan. Jag tror nämligen att man blir lite manisk eller har tankarna på det mer. Egentligen skulle det räcka med en gång i månaden kanske. Men som det är nu vill jag se om det ger resultat eller ej. Spännande är det iallafall!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0