Blogga om viktminskningsförsök, varför?

En fundering som slog mig då jag publicerade mina två första inlägg. Hur kommer det sig att jag vill göra det. Dela den informationen med de som snubblar in på sidan, både kända och okända? En sak som jag egentligen känner för att hålla för mig själv. Hur kommer det sig då att jag väljer att dela med mig av det? Jag kom faktiskt fram till ett svar på denna frågeställning. Jag tror att det ger mig en push. Att jag har delat med mig av vad som sker och vad jag gör. Det ger mig känslan av, när fler vet om det, att det inte är lika lätt att ge upp. Det beror inte på att jag inte ska göra NÅGONANNAN besviken. Utan mest för att jag själv ska fortsätta kämpa. Fast i ärlighetensnamn är det inte särskilt svårt. Jag är inställd på att fortsätta. Jag vill förlora kilon och jag VILL må bra och kunna utföra det jag vill. Utan att min kropp ska vara ett hinder.

Måste erkänna att jag var och ”smyg-mätte” mig idag. Jag har förlorat 2 cm runt midjan och 2 cm runt rumpan. Lite besviken på att jag inte kunde hålla mig tills på fredag. Men grymt nöjd med resultatet. Jag tror inte att det kommer gå i denna hastighet i fortsättningen med LCHF, men så länge det ger resultat är jag superduper nöjd!

 

Skuttar vidare nu!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kycklingfilé med currysås

Kycklingfilé med currysås
och fetaost + keso




Dagens middag blev riktigt god! Feta osten till kycklingen gjorde verkligen susen (Arlas med smak av vitlök)

Recept:
1 kg kyckling filéer
Smör
Grädde
Philadelphiaost
Curry
Salt

Jag gjorde så här:
Lade filéerna i en ugnssäker form med ca 50g smör, kryddade filéerna med salt och curry.
Ugnen 150 grader första 40 minutrarna, sista halvtimman höjde jag temperaturen till 200 grader.
(Filéerna var frusna då jag lade in dem i ugnen)

Såsen:
100 g smör smältes i kastrull, kokade upp tillsammans med ca 3msk curry.
4 dl grädde
2 msk Philadelphiaost
Salt och mer curry efter smak.
(Då jag inte reder såsen med mjöl eller maizena blev den lite lös)

Avnjöts med ett par glas vatten.

Mina smaklökar gillade detta. Hoppas dina gör det samma!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

As the days goes by

Funderingarna kring en blogg kommer och går. Jag vet inte hur många gånger jag har startat upp en som det inte blir någonting av. Gör nu ännu ett försök. Det återstår dock att se hur länge denna överlever. Vem vet, kan den hålla länge kanske?

Hur än det är med mitt skrivande tänkte jag berätta om mitt försök till viktnedgång med LCHF. Jag startade med detta i fredags, jag är alltså inne på dag sex. Detta är ingenting jag tänker använda mig av tillfälligt. Utan tänkte faktiskt fortsätta med det länge. Hur länge återstår att se. Inte livet ut, men jag har inget stoppdatum för det. Det jag däremot har är ett första viktmål, vilket är att komma under 90 kilo. Hur länge det tar att komma dit är en omöjlighet att säga. Det jag kan säga, med säkerhet, är det jag vet. Startvikt och startmått:

Vikt: 98,7kg
Midja: 102cm
Rumpa: 124cm

Jag känner mig oftast inte särskilt stor, inte heller särskilt överviktig. Men det beror väl på vad man jämför sig med. Det jag däremot känner är att jag behöver gå ned i vikt pga. att jag har problem med mina knän och det skulle vara lättare att röra sig och springa om man bar på lite färre kilon. När jag är färdigutbildad är jag Förskolelärare. Vilket inte kan räknas till ett stillasittande arbete. Jag är endast 27 år och har många arbetsverksamma år framför mig, som jag och kroppen ska orka med. Jag är även mamma och bonusmamma. Jag vill ha energi och ork till mina barn och min sambo. Säg mig den som INTE vill umgås med sin familj i t.ex. pulkabacken. Springa upp och ned utan att flåsa som en höggravid flodhäst i uppförsbacke. Jag vill, obehindrat, kunna vara med på allt det roliga utan att själv vara totalt slut i kroppen.

Just nu har jag inga före bilder. Har inte fotograferat några. Men det lär väl komma. Kanske på fredag då jag väger och mäter igen. Tror inte att det gör någon särskilt stor skillnad på en vecka.

Jag hittade en bok på Maxi ICAs bokrea. Från deras eget förlag, med LCHF-recept. Igår slog jag på stort och gjorde en "fläskpannkaka" på LCHF vis. Det var mycket ägg i den. Men vad gör väl det? Jag tycker om ägg. Utöver det ingick keso, riven ost, grädde, smör och såklart fläsk (i mitt fall bestående av bacon). Jag tyckte att den var god, dock annorlunda att inte ha socker på den. Vilket jag i vanliga fall brukar ha, i mängder.



Jag tycker att detta går bra än så länge. Jag tror, innan LCHF, att jag var sockerberoende. Inte så pass att jag fick abstinens. Men att jag åt mycket som innehöll socker. Under dessa dagar har jag inte haft något sug alls, inte på kakor, bullar, godis eller något sånt. Det jag däremot hade var en ilande huvudvärk hela gårdagen. Men det var normalt, under omställningen för kroppen, de första dagarna enligt Kostdoktorn. Omställningseffekter:

  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Yrsel
  • Lättare hjärtklappning
  • Irritablitet

Jag har utöver huvudvärken kännt en trötthet i kroppen. I huvudet känner jag mig pigg och alert. Men kroppen vill inte utföra särskilt mycket. Vilket fungerar bra då jag är student och sitter mycket. Detta går nog över snart.

Innan jag började med detta har jag läst och läst i dels böcker, men även på nätet om LCHF. Olika sidor med fakta, bloggar och allt jag kommit över. Känner mig rätt så insatt i detta och hoppas på att kroppsvikten minskar och att jag kommer må bra och känna mig glad!

Jag får tacka för denna gång, på återhörade!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

RSS 2.0